Ματιά

Eξαφάνισε καρκινικό όγκο

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης εξαφανίζει καρκινικό όγκο!

Eξαφάνισε καρκινικό όγκο

Πριν από δύο και πλέον έτη ο δούλος του Θεού Κωνσταντίνος είχε νοσήσει από καρκίνο. Είχε έναν μεγάλο καρκινικό όγκο σε μέγεθος μανταρινιού στο στήθος, διαπιστωμένο με ιατρικές εξετάσεις ότι ήταν κακοήθης!

Οι γονείς του, άνθρωποι θεοσεβούμενοι, ήταν πολύ στενοχωρημένοι και προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν!

Μια συγγενής τους, μαζί με άλλους φίλους, επισκέφθηκαν το Νεοχώρι για να προσκυνήσουν στον Ι. Ναό του αγίου Ραφαήλ και στον τάφο του π. Ιωάννη που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία! Ο ναός ήταν κλειστός και ζήτησαν, από συγγενικό πρόσωπο του π. Ιωάννη, που συνάντησαν εκεί, να τους δοθεί ένα βιβλίο για τον ασθενή Κωνσταντίνο, το οποίο είχε διανεμηθεί μετά την κοίμηση του αγίου Πατρός, με τον βίο του και τα θαύματα που έκανε ο άγιος Ραφαήλ με τις προσευχές του μακαριστού αγίου Παππούλη. Τον Αύγουστο δε του 2019 είχε επανεκδοθεί με έξοδα του Ιερού Ναού!

Το βιβλίο έφθασε στα χέρια του Κων/νου και καθώς το διάβαζε όρθιος, χτύπησε η πόρτα! Άνοιξε η σύζυγός του, η Ευαγγελία, όμως δεν ήταν κανείς! Εκείνη τη στιγμή ένιωσε ένα δυνατό χέρι να συγκρατεί και να στηρίζει τον ώμο του και ένα άλλο να ξεριζώνει στρίβοντας τον όγκο! Ο πόνος του ήταν έντονος και η κορούλα του, τεσσάρων ετών, άρχισε να φωνάζει: “Μπαμπάκα, μπαμπάκα, δίπλα σου στέκεται ο παππούλης από το βιβλίο που διαβάζεις μπαμπάκα”!

Ζήτησε τότε ο Κων/νος στην προσευχή του να κάνουν ένα παιδάκι και να βάλει το όνομά του! Πράγματι η σύζυγός του γέννησε ένα αγοράκι και το ονόμασαν Ιωάννη – Ραφαήλ! Εφέτος την ημέρα των Φώτων όταν ο Ιωάννης – Ραφαήλ είχε λίγες μέρες που είχε γίνει ενός έτους, έφθασαν στον Ι. Ναό του αγίου Ραφαήλ με ένα άλλο φιλικό τους ζευγάρι και τα παιδάκια τους για να ευχαριστήσουν τους Αγίους! Κρατούσαν λουλούδια και ο Κωνσταντίνος προσκυνούσε τον τάφο του π. Ιωάννη, ενώ η σύζυγός του τον έβρεχε με τα δάκρυά της! Συνάντησαν δε την ίδια εκείνη ώρα μπροστά στο μνήμα του αγίου Πατρός, (άραγε ήταν σύμπτωση;) το συγγενικό πρόσωπο του π. Ιωάννη, το οποίο είχε δώσει το βιβλίο στην συγγενή τους και ομολόγησαν συγκινημένοι το μεγάλο θαύμα που τους έκανε ο άγιος Παππούλης!

Ας έχουμε την τίμια ευχή του πάντοτε! Αιωνία του η μνήμη!

Στην φωτογραφία ο π. Ιωάννης μπροστά από τον Ι. Ναό των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, του οποίου υπήρξε και ο κτίτωρ!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής

Εκπαιδευτικός

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα