Ματιά

Η προσευχή των μητέρων για τα παιδιά τους

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης: “Η προσευχή των μητέρων για τα παιδιά τους εισακούεται από τον Θεό”!

Η προσευχή των μητέρων για τα παιδιά τους

Πριν από αρκετά χρόνια ο Σεβασμ. Ειρηνουπόλεως Δημήτριος, επί πολλά έτη στην ιεραποστολή σε Ασία και Αφρική, ενώ ήταν στην Θεσσαλονίκη, ασθένησε σοβαρά και ήταν στο νοσοκομείο. Η ζωή του ήταν σε κίνδυνο! Κάποιο συγγενικό πρόσωπο του π. Ιωάννη, που γνώριζε τον δεσπότη, τον παρακάλεσε να προσευχηθεί για την αποκατάσταση της υγείας του.

Τότε ο Παππούλης είπε: “Θα προσευχηθώ αλλά να πείτε και την μητέρα του να προσευχηθεί”!

Το συγγενικό αυτό πρόσωπο, τότε του είπε: “Μα δεσπότης είναι αυτός και χρειάζεται την προσευχή της μητέρας του”;

Αλλά ο άγιος Γέροντας επέμεινε και είπε: “Να της πείτε να κάνει προσευχή, γιατί ο καλός Θεός ακούει τις προσευχές των μητέρων”!

Μάλιστα, όπως μας είπε η κόρη του Θεοδώρα, έλεγε ότι η προσευχή της μάνας ακούγεται περισσότερο και από αυτήν του ιερέως, γιατί βγαίνει μέσα από την καρδιά της! Επίσης μας έλεγε ότι οι μητέρες πρέπει να κάνουν καθημερινά την Παράκληση της Παναγίας ή ενός άλλου αγίου για τα παιδιά τους! Και δόξα τω Θεώ ο επίσκοπος έγινε καλά!

Ο αγιορείτης ιερομόναχος, πατήρ Παΐσιος ο μαθηματικός, ο άμεσος μαθητής του αγίου Παϊσίου, όπως τον αναφέρει ο επίσκοπος Εδέσσης Ιωήλ, μου έλεγε σχετικά ένα ευλογημένο περιστατικό που έζησε με τον άγιο Παΐσιο!

Ο Άγιος κάποτε υπέφερε από έναν έντονο πόνο και του είπε: “Πάτερ να το φιλήσω, να περάσει”; Και ο άγιος Παΐσιος του απάντησε: “Α, αυτό το ευεργέτημα το έδωσε ο Θεός μόνο στις μητέρες για τα παιδιά τους! Να τα φιλούν δηλαδή εκεί που υπάρχει ο πόνος και να γίνονται καλά”!

Ας έχουμε τις άγιες ευχές τους, πολύτιμο στήριγμα στην ζωή μας! Αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής

Εκπαιδευτικός

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα