Άγιοι Λουκιλλιανός, Παύλη και τα νήπια Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και Διονύσιος .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Άγιοι Λουκιλλιανός, Παύλη και τα νήπια Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και Διονύσιος

Τη μνήμη των Αγίων Λουκιλλιανού, Παύλης και των νηπίων Κλαυδίου, Υπατίου, Παύλου και Διονυσίου τιμούμε στις 3 Ιουνίου.

Γράφει: Matia Gr
Άγιοι Λουκιλλιανός, Παύλη, Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και ΔιονύσιοςΆγιοι Λουκιλλιανός, Παύλη, Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και Διονύσιος
3 Ιουνίου....">

Άγιοι Λουκιλλιανός, Παύλη και τα νήπια Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και Διονύσιος. Βίος.

Ο Άγιος Λουκιλλιανός ζούσε κοντά στη Νικομήδεια περί το 270μΧ όταν Αυτοκράτορας ήταν ο Aυρηλιανός και ήταν ιερέας των ειδώλων!

Σε πολύ μεγάλη ηλικία γνώρισε την Πίστη του Χριστού. Τον συνέλαβαν και τον παρουσίασαν για απολογία στον κόμη Σιλβανό. Δεν αρνήθηκε την Χριστιανική του Πίστη και ξεκίνησαν τα βασανιστήρια. Τσάκισαν το σαγόνι του, τον έδειραν με ραβδιά και τον κρέμασαν ανάποδα.

Κατόπιν έβαλαν τον Άγιο Λουκιλλιανό στην φυλακή. Στο κελί μαζί του βρίσκονταν 4 χριστιανόπουλα. Οι Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και Διονύσιος.

Οταν τους έφεραν ξανά μπροστά στον Σιλβανό, ομολογησαν πάλι με θερμή την πίστη τους στον Χριστό μας. Ο Κόμης διέταξε να τους ρίξουν σε ένα αναμμένο καμίνι. Ο Άγιος Λουκιλλιανός και τα 4 παιδιά δεν έπαθαν τίποτα από την μεγάλη φωτιά που τελικά την έσβησε μια θεόσταλτη βροχή.

Τέλος ο Κόμης Σιλβανός διέταξε να σταλούν στο Βυζάντιο και εκεί να θανατωθούν. Τα 4 νήπια τα αποκεφάλισαν και τον Άγιο Λουκιλλιανός τον σταύρωσαν και ξεσκισαν το σώμα του.

Η Αγία Παύλα ή Παύλη ήταν Χριστιανή από τους προγόνους της και το διακόνημά της ήταν να θεραπεύει και να τρέφει τους φυλακισμένους Χριστιανούς. Έτσι ακολούθησε και τον Άγιο Λουκιλλιανό και μετά το μαρτύριό του μάζεψε το τίμιο λείψανό του και τα άγια λείψανα των νηπίων. Αυτή την φορά όμως τη συνέλαβαν και την οδήγησαν στον Σιλβανό.

Η Αγία Παύλη αρνήθηκε να θυσιάσει στα είδωλα. Την κατεγύμνωσαν και την έδειραν πρώτα με λουριά και στη συνέχεια με ραβδιά. Από την βιαιότητα των βασανιστηρίων το σώμα της είχε διαλυθεί. Άγγελος Κυρίου την θεράπευσε και την ενδυνάμωσε για όσα θα ακολουθούσαν.

Έφεραν την Αγία Παύλη για δεύτερη φορά μπροστά στον Σιλβανό. Η Αγία τον έβρισε και την έδειραν στο στόμα και την πέταξαν ξανά στο κελί της.

Μετά και την τρίτη εξέταση, έβαλαν την Αγία Παύλη σε αναμμένο καμίνι. Εκείνη, με την χάρη του Θεού δεν έπαθε τίποτα. Ο Σιλβανός διέταξε να οδηγηθεί κι αυτή στο Βυζάντιο και να θανατωθεί δια αποκεφαλισμού. Έτσι η Αγία Παύλη έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου.

Άγιοι Λουκιλλιανός, Παύλη και τα νήπια Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και Διονύσιος. Γιορτή.

Τη μνήμη των Αγίων Λουκιλλιανού, Παύλης και των νηπίων Κλαυδίου, Υπατίου, Παύλου και Διονυσίου τιμούμε στις 3 Ιουνίου.

Άγιοι Λουκιλλιανός, Παύλη και τα νήπια Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και Διονύσιος. Απολυτίκιο.

Ως άστρον φαεινόν εκ νυκτός της απάτης, ω Λουκιλλιανέ ευσεβώς αναλάμψας, νομίμως ηγώνισαι και τον δόλιον έκτεινας· όθεν πρέσβευε συν τη θεόφρονι Παύλη και τοις τέσσαρσι παισί Χριστώ αθλοφόρε, υπέρ των ψυχών ημών.

Απολυτίκιο Αγ. Λουκιανού - 3 ΙΟΥΝΙΟΥΑπολυτίκιο Αγ. Λουκιανού – 3 ΙΟΥΝΙΟΥ
3 Ιουνίου....">
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.