Αμυγδαλωτά (Εργολάβοι) .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αμυγδαλωτά (Εργολάβοι)

Υλικά: 1/2 κιλό αμύγδαλα 6 αυγά 3 κούπες ζάχαρη 1/2 κουταλάκι βανίλια Εκτέλεση: Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ μικρά κομμάτια, σχεδόν πούδρα. Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη, […]

Γράφει: Matia Gr
Αμυγδαλωτά (Εργολάβοι)
Υλικά:

1/2 κιλό αμύγδαλα
6 αυγά
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ μικρά κομμάτια, σχεδόν πούδρα. Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα ασπράδια από τα αυγά και τη βανίλια. Τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητική κόλα. Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα τη ζύμη μας (σαν πιτάκια) και τα στρώνουμε αραιά. Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί για να μη διαλυθούν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.