Αρνί ή κατσίκι στο φούρνο με κληματόβεργες .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Αρνί ή κατσίκι στο φούρνο με κληματόβεργες

Γίνεται πεντανόστιμο και γλυτώνετε και τη μανούρα της σούβλας… 😉

Γράφει: Matia Gr
Αρνί ή κατσίκι στο φούρνο με κληματόβεργες
Υλικά:

1 αρνί ή 1 κατσίκι
Αλάτι, πιπέρι
Κληματόβεργες από αμπέλι

Εκτέλεση:

Αυτός είναι ένας καλός τρόπος ψησίματος του πασχαλινού αρνιού. Είναι εύκολος, το αρνί γίνεται νόστιμο και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε προβλέψει να βρούμε κληματόβεργες και να συνεννοηθούμε με τον φούρναρη της γειτονιάς μας.
Πλένουμε καλά τις κληματόβεργες καθώς και το αρνί. Δανειζόμαστε από το φούρνο της γειτονιάς μας μια μεγάλη λαμαρίνα και μέσα σε αυτήν στρώνουμε τις κληματόβεργες σε δύο στρώσεις. Η δεύτερη στρώση θα σχηματίζει κάθετη γωνία με την πρώτη (σταυρωτά). Φτιάχνουμε αλατοπίπερο σε ένα μπωλάκι και με αυτό αλείφουμε με το χέρι μας το αρνί μέσα έξω (εσωτερικά και εξωτερικά). Το βάζουμε στη λαμαρίνα «διπλώνοντάς» το στη μέση έτσι ώστε να χωρέσει στη λαμαρίνα. Το πηγαίνουμε στο φούρνο από νωρίς γιατί θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.