Ατομικές ομελέτες - ατομικά ομελετάκια .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Ατομικές ομελέτες – ατομικά ομελετάκια

Μια συνταγή για ατομικές ομελέτες που τρώγονται τόσο για πρωινό όσο και για μεζεδάκι ή ορεκτικό σε παιδικά -και όχι μόνο- πάρτυ, τραπέζι και μπουφέ.

Γράφει: Matia Gr
Ατομικές ομελέτες – ατομικά ομελετάκια

Ατομικές ομελέτες - ατομικά ομελετάκια

Υλικά:

Τηγανιτές πατάτες ή πουρέ
Ζαμπόν
Μπέικον
Πράσινη πιπεριά
Κόκκινη πιπεριά
Κίτρινα τυριά τριμμένα
Αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο

Εκτέλεση:

Τι κάνουμε όταν μας έχουν μείνει πατάτες τηγανητές ή πουρές;
Θα χρειαστούμε φόρμα για καπ κέικς ή μάφφινς. Βουτυρώνουμε καλά κάθε μία από τις εσοχές της. Βάζουμε λίγες πατάτες τηγανητές στην κάθε εσοχή και τις πιέζουμε να λιώσουν όσο γίνεται και να πάρουν την φόρμα της. Αν χρησιμοποιούμε πουρέ απλά τον στρώνουμε καλά στο κάθε φορμάκι. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το μπέικον, τις πιπεριές και τα στρώνουμε πάνω από τις πατάτες. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε ξανά. Γεμίζουμε τα φορμάκια (όχι εντελώς γιατί θα φουσκώσουν λίγο) με το αυγό και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα κίτρινα τυριά. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η ομελέτα μας. Ξεφορμάρουμε με προσοχή και τα ατομικά ομελετάκια μας είναι έτοιμα!
Αν θέλουμε μπορούμε να τα φυλάσσουμε στην κατάψυξη και να τα ζεστάνουμε λίγο πριν να τα σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.