Γαλοπούλα γεμιστή, της Μαρίας .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Γαλοπούλα γεμιστή, της Μαρίας

Η γαλοπούλα έχει γίνει πλέον ένα από τα φαγητά του γιορτινού τραπεζιού της ημέρας των Χριστουγέννων. Φτιάξτε γεμιστή γαλοπούλα με την συνταγή που μας έστειλε η Μαρία Βολίκα και Καλά Χριστούγεννα

Γράφει: Matia Gr
Γαλοπούλα γεμιστή, της Μαρίας
Υλικά:

1 γαλοπούλα
1 μουστάρδα
100 gr κασέρι
100 gr κεφαλοτύρι
100 gr γραβιέρα
1 ντομάτα
1 λουκάνικο μόσχου
3 πιπεριές, κόκκινη, πράσινη και κίτρινη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Παίρνετε την γαλοπούλα, την πλένετε καλά μέσα έξω, την αλατίζετε και την πιπερώνετε. Κόβετε τα τυριά, τη ντομάτα, το λουκάνικο και τις πιπεριές, αφού τα έχετε πλύνει πρώτα και αυτά. Αν έχει και συκωτάκια η γαλοπούλα, τα κόβετε και αυτά σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε μέσα στην κοιλιά όλα μαζί. Ράβετε τη γαλοπούλα και τέλος την αλείφετε με το μίγμα που θα φτιάξετε: θα πάρετε την μουστάρδα, μια κουταλιά λάδι και μια κουταλιά λεμόνι και θα τα ανακατέψετε. Απλώνετε το μείγμα αυτό πάνω στη γαλοπούλα, την βάζετε μέσα σε μια σακούλα ψησίματος, την κλείνετε και την βάζετε στο ταψί με λίγο νερό. Αφήστε την για τουλάχιστον 4 με 5 ώρες σε σιγανή θερμοκρασία 180 βαθμών, και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαρία Βολίκα, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.