Γαρίδες με φέτα και μαριναρισμένα πράσα, της Έφης .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Γαρίδες με φέτα και μαριναρισμένα πράσα, της Έφης

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο τα μεζεδάκια με θαλασσινά θα είναι πιο
επιθυμητά. Φτιάξτε γαρίδες με φέτα και μαριναρισμένα πράσα, πάρτε ένα καραφάκι ο
ύζο, λίγα παγάκια και στην υγειά σας

Γράφει: Matia Gr
Γαρίδες με φέτα και μαριναρισμένα πράσα, της Έφης
Υλικά:

300 γρ. γαρίδες βρασμένες
70 γρ. τυρί φέτα σκληρή
3 μεγάλα πράσα
3 – 4 κουταλιές ελαιόλαδο
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη Μαρινάδα:
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμός 1/2 λεμονιού
Λίγος ψιλοκομμένος δυόσμος

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε τα πράσα, κρατάτε μόνο το λευκό μέρος, τα κόβετε σε ροδέλες και τα βάζετε σε ταψάκι ή πυρέξ. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέτετε τα πράσα, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Προσθέτετε τις γαρίδες, τις οποίες έχετε καθαρίσει εκτός από το τμήμα της ουράς, την φέτα τριμμένη, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.