Γιαουρτόπιτα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γιαουρτόπιτα

Γιαουρτόπιτα νόστιμη και λαχταριστή! Είναι πανεύκολη. Αγοράστε τα υλικά και βούρ… για γλυκιά πίτα με γιαούρτι!

Γράφει: Matia Gr
Γιαουρτόπιτα
Υλικά:

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού και χτυπάμε για πέντε λεπτά ακόμη. Κατόπιν σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας προσεκτικά με απαλές κινήσεις για να μην μας ξεφουσκώσει. Βάζουμε το μείγμα για την γιαουρτόπιτά μας σε αντικολλητική φόρμα του κέικ. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα και λίγα λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού. Αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.