Γλυκά μπισκοτάκια .: Γλυκά .: Ματιά
 

Γλυκά μπισκοτάκια

Λαχταριστά γλυκά μπισκοτάκια που όσο μένουν νοστιμεύουν.

Γράφει: Matia Gr
Γλυκά μπισκοτάκια
Υλικά:

700γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
700γρ. ζάχαρη
500γρ. βούτυρο
120γρ. γάλα σε σκόνη
4 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Σε μπωλ βάζουμε τα δύο αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε το βούτυρο, το γάλα σε σκόνη, τα αυγά και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε πολύ καλά. Ρίχνουμε με τη μία το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να το πάρει όλο. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για δύο ώρες. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο και πλάθουμε ή βάζουμε στην πρέσα (χωρίς το μπροστινό μέρος της) το μείγμα μας. Σε στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ταψί σχηματίζουμε τα μπισκότα μας κόβοντας τις ροδέλες που βγαίνουν από την πρέσα με ένα μαχαίρι. Αν θέλουμε τα πιέζουμε ελαφρά με σφραγίδα μπισκότων. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν στις άκρες τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές κουτί. Η γεύση τους απογειώνεται μετά από δύο με τρεις μέρες. Όσοι αντέξετε μέχρι τότε θα ανταμειφθείτε! Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.