Γλυκά παπιγιόν .: Γλυκά .: Ματιά
 

Γλυκά παπιγιόν

Τα γλυκά παπιγιόν είναι ένα εύκολο στην παρασκευή και εντυπωσιακό στην εμφάνιση γλυκάκι που αν και συνηθίζεται τις ημέρες του Πάσχα, εμείς το φτιάχνουμε συχνά πυκνά, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους! Εσείς;

Γράφει: Matia Gr
Γλυκά παπιγιόν
Υλικά:

250γρ. αλεύρι
1/2 κούπα γάλα
50γρ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές λικέρ μαστίχας
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε για δέκα περίπου λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη γάλα. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μας μια μπάλα, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε πάχος μισού εκατοστού και κόβουμε παραλληλόγραμμα διαστάσεων 5×7,5 εκατοστά περίπου.
Παράλληλα με τις κοντές πλευρές κάνουμε δύο τομές αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον ενός δακτύλου ανάμεσά τους. Τώρα παίρνουμε την μία άκρη από το παπιγιόν μας και το περνάμε μέσα από την κοντινή τομή του. Το ίδιο κάνουμε και από την άλλη πλευρά. Έτσι το παπιγιόν μας είναι έτοιμο. Τηγανίζουμε τα γλυκά (πασχαλινά) παπιγιόν μας σε άφθονο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας (πάνω-κάτω) για να φύγει όλο το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε.

  Σοκολατόψωμο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.