Γλυκά ποπ κορν με καραμέλα .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Γλυκά ποπ κορν με καραμέλα

Πεντανόστιμα, τραγανά και ανάρπαστα ποπ κορν με καραμέλα φτιαγμένα από τα χεράκια σας. Ιδανικά για βραδιές κινηματογράφου στον καναπέ του σπιτιού σας.

Γράφει: Matia Gr
Γλυκά ποπ κορν με καραμέλα
Υλικά:

8 κούπες έτοιμο ποπ κορν
3/4 κούπας καφέ ζάχαρη
6 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουταλιές σιρόπι καλαμποκιού (γλυκόζης)
1 πρέζα αλάτι
1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 κάψουλες βανίλια

Εκτέλεση:

Απλώνουμε το ποπ κορν σε ένα ευρύχωρο πυρέξ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά. Μόλις το μείγμα μας αρχίσει να βράζει σταματάμε το ανακάτεμα και το αφήνουμε να κοχλάσει για πέντε λεπτά. Απομακρύνουμε το μείγμα της καραμέλας από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα του την σόδα και τη βανίλια. Έτσι το μείγμα μας θα γίνει ελαφρύ κι αφράτο. Το ρίχνουμε κατόπιν πάνω στο ποπ κορν και το ανακατεύουμε να πάει παντού. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια αυτή 2-3 φορές μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σκληραίνει. Βγάζουμε τα καραμελωμένα ποπ κορν από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε μέχρι να σπάσουν σε κομμάτια και να ξεκολλήσουν από το πυρέξ. Θα γίνουν πεντανόστιμα, τραγανά και… ανάρπαστα!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.