Καναπεδάκια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καναπεδάκια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από αφράτη μυρωδάτη ζύμη και πέστο. Ιδανικό για τις γιορτινές χριστουγεννιάτικες μέρες και νύχτες!

Γράφει: Matia Gr
Καναπεδάκια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Καναπεδάκια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Υλικά:

1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσα
1 κόκκινη πιπεριά ψημένη
Σάλτσα πέστο
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Κόβουμε με κουπ πατ ή με μυτερό μαχαίρι αστεράκια από την πιπεριά. Απλώνουμε την ζύμη μας και με κουπ πατ κόβουμε δεντράκια (αν δεν έχουμε μπορούμε να κόψουμε με μαχαίρι δεντράκια, ένα τρίγωνο πάνω σε τετράγωνη βάση είναι). Φροντίζουμε να είναι κοντά το ένα στο άλλο και αν βολεύει περισσότερο τα κόβουμε το ένα πάνω η κορυφή, το άλλο κάτω (στη βάση του πρώτου η κορυφή του δεύτερου) για να μην αφήσουμε ζύμη ανεκμετάλλευτη. Τα ψήνουμε για δώδεκα περίπου λεπτά να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απλώνουμε πάνω τους την σάλτσα πέστο, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και τέλος στολίζουμε την κορυφή τους με τα αστεράκια που φτιάξαμε από την πιπεριά και τα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια μας είναι έτοιμα!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.