Κανελόνια με κοτόπουλο στο φούρνο .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Κανελόνια με κοτόπουλο στο φούρνο

Ποιος είπε ότι τα κανελόνια φτιάχνονται μόνο με μοσχαρίσιο κιμά; Για δείτε την συνταγή αυτή…

Γράφει: Matia Gr
Κανελόνια με κοτόπουλο στο φούρνο
Υλικά:

2 κουτιά κανελόνια (2 x 250 γρ.)
1/2 κιλό κίτρινα τυριά τριμμένα
(ένταμ, ρεγκάτο κ.α.)
3/4 κιλού κοτόπουλο ψαχνό
150 γρ. καπνιστό (χοιρινό ή γαλοπούλα)
1 πράσινη μεγάλη πιπεριά
1 κόκκινη μεγάλη πιπεριά
1 λίτρο γάλα φρέσκο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
Λίγο βιτάμ για το βουτύρωμα
1 δόση σφιχτή μπεσαμέλ

Εκτέλεση:

Για να δείτε τα υλικά και την κατασκευή της μπεσαμέλ κάντε κλικ εδώ.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο με νερό, λίγο αλάτι και το βράζουμε. Όταν βράσει εντελώς, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Το κόβουμε έπειτα σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και μετά σε μικρά μακρόστενα κομμάτια. Κόβουμε το καπνιστό σε κομματάκια. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το καπνιστό, τη μπεσαμέλ, λίγο πιπέρι και τα τυριά καλά. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε μεγάλο ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω τους τόσο φρέσκο γάλα ώστε να τα καλύψει σχεδόν εντελώς. Ψήνουμε τα κανελόνια με κοτόπουλο στο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου απορροφήσουν το γάλα και ροδοκοκκινήσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω τα κανελόνια, πριν τα ψήσουμε, με τριμμένο τυρί.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.