Κανταΐφι με τυρί και ζαμπόν .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Κανταΐφι με τυρί και ζαμπόν

Η μυρωδιά του απλώνεται σε όλο το σπίτι και κάνει στομάχια και ουρανίσκους να αδημονούν! Γιατί το κανταΐφι δεν είναι μόνο γλυκό!

Γράφει: Matia Gr
Κανταΐφι με τυρί και ζαμπόν
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
750γρ. ανθότυρο
150γρ. φέτα
300γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
4-6 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
2-4 αυγά
1 λίτρο γάλα
100-200γρ. βούτυρο μαγειρικής
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο το κάτω μέρος ενός ταψιού. Πάνω του ξαίνουμε και απλώνουμε λίγο περισσότερο από τη μισή ποσότητα του φύλλου. Αλείφουμε το πάνω μέρος του με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και θρυμματίζοντας το ανθότυρο και τη φέτα. Προσθέτουμε το ζαμπόν και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι και αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια του. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, πιπέρι και το γάλα. Περιχύνουμε το αλμυρό κανταΐφι μας με το μείγμα του μπωλ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τρώγεται καλύτερα ζεστό!
Σημ: οι ποσότητες των υλικών μπορούν κάλλιστα να τροποποιηθούν ανάλογα με τα γούστα σας και κυρίως με το το υπάρχει ήδη στο ψυγείο σας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.