Καραμελοπιτάκια του απατεώνα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Καραμελοπιτάκια του απατεώνα

Γλυκά καραμελοπιτάκια φτιαγμένα από τον απατεώνα. Μικρά κρουασάν με γέμιση καραμέλας φτιάχνονται πανεύκολα με αυτή τη συνταγή. Δοκιμάστε τα ξανά και ξανά! Είναι τέλεια!

Γράφει: Matia Gr
Καραμελοπιτάκια του απατεώνα

Καραμελοπιτάκια του απατεώνα

Υλικά:

1 συσκευασία ζύμη κρουασάν Belbake
Καραμέλες μαλακές

Εκτέλεση:

Όταν λέω καραμέλες μαλακές δεν εννοώ τα ζελεδάκια αλλά τις καραμέλες που όταν τις δαγκώσω υποχωρούν χωρίς να σπάνε και γίνονται κάτι σαν σκληρή τσίχλα. Συνήθως βάζω γεύση σοκολάτα, καφέ, μαστίχα, βουτύρου κτλ.
Λοιπόν, στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, Ανοίγουμε τη ζύμη, κόβουμε τα κομμάτια που είναι ήδη διάτρητα και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα ανάλογα με το πόσα κομμάτια και σε τι μέγεθος τα θέλουμε. Κόβουμε και τις καραμέλες αν είναι πολύ μεγάλες και δεν χωράνε στα μικρά τρίγωνα. Γεμίζουμε το κάθε τρίγωνο με καραμέλα και τυλίγουμε πολύ προσεκτικά γιατί η καραμέλα είναι ύπουλη και χύνεται εύκολα απ΄ έξω. Πιέζουμε και πλάθουμε στρογγυλά (σαν κεφτεδάκια) τα μπαλάκια για να κρατήσουν την καραμέλα μέσα. Φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν. Εάν σας βγει λίγη καραμέλα έξω, μην στεναχωρηθείτε, είναι η πιο νόστιμη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.