Καραμελωμένο μπέικον .: Γαρνιτούρες .: Ματιά
 

Καραμελωμένο μπέικον

Λαχταριστό στην γεύση και στην εμφάνιση καραμελωμένο μπέικον. Μια λιχουδιά που ταιριάζει με πολλά πιάτα ή σνακ.

Γράφει: Matia Gr
Καραμελωμένο μπέικον

Καραμελωμένο μπέικον

Υλικά:

500γρ. μπέικον σε φέτες
1/2 κούπα μέλι
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε καλά το μέλι, το πιπέρι καγιέν και την καστανή ζάχαρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί και πάνω του ψεκάζουμε λίγο λάδι. Βουτάμε μία μία τις φέτες του μπέικον στο μείγμα του μελιού και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά πριν τις στρώσουμε στο αντικολλητικό χαρτί. Όταν γεμίσει το ταψί μας ψήνουμε για μισή ώρα περίπου το μπέικον μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε ή το φυλάμε σε βάζο που κλείνει ερμητικά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.