Καρπουζάκια όλο το χρόνο .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Καρπουζάκια όλο το χρόνο

Όχι ακριβώς καρπουζάκια… αλλά σαν καρπουζάκια, γευστικά και όμορφα!

Γράφει: Matia Gr
Καρπουζάκια όλο το χρόνο
Υλικά (για 16 κομμάτια):

4 λάιμ
100ml γρεναδίνη (γλυκό ποτό μη αλκοολούχο)
6 φύλλα ζελατίνης
Λίγες σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Πλένουμε σχολαστικά τα λάιμ και τα σκουπίζουμε. Τα κόβουμε κατά μήκος και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την σάρκα τους σε ένα σουρωτήρι (κρατάμε τις “βαρκούλες” της φλούδας). Στερεώνουμε το σουρωτήρι σε μπωλ και με ένα κουτάλι πατάμε να βγει ο χυμός του πολτού. Προσθέτουμε 600ml νερό και την γρεναδίνη και βάζουμε το μείγμα μας να βράσει. Τότε απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε να χλιάνει λίγο. Γεμίζουμε τις βαρκούλες των λάιμ με το μείγμα μας και τις μεταφέρουμε προσεκτικά στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Κόβουμε κατόπιν κάθε βαρκούλα στα δύο κατά μήκος και διακοσμούμε με τις σταγόνες σοκολάτας. Σερβίρουμε και φέρνουμε το “καλοκαίρι” σπίτι μας όποια κι αν είναι η εποχή που διανύουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.