Καστανό ρύζι στον ατμό .: Διαβητικών .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καστανό ρύζι στον ατμό

Το καστανό ρύζι στον ατμό είναι η βάση για πολλά πιάτα υγιεινής διατροφής. Ετοιμάζοντάς το με τον τρόπο αυτής της συνταγής, μπορεί να αποτελέσει και από μόνο του -χωρίς συνοδευτικά- ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό.

Γράφει: Matia Gr
Καστανό ρύζι στον ατμό
Υλικά:

1 φλυτζάνι καστανό ρύζι
1/4 κουταλάκι γλυκάνισο
1/4 κουταλάκι δεντρολίβανο ξερό
1 κομμάτι τζίντζερ (όσο ο μισός αντίχειρας μας)
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το ρύζι μας για μία ώρα. Ξεφλουδίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη του τυριού το τζίντζερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε περίπου 3 φλυτζάνια νερό. Προσθέτουμε το γλυκάνισο, το δεντρολίβανο και το τριμμένο τζίντζερ και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Βάζουμε στο ειδικό δοχείο του ατμομάγειρα μας το ρύζι και δύο φλιτζάνια από το νερό (σουρωμένο) που βράσαμε στο κατσαρολάκι. Ανάβουμε τον ατμομάγειρα και ρυθμίζουμε τον χρονοδιακόπτη του στα 55 λεπτά. Μόλις πλησιάσει η ώρα να βράσει το ρύζι μας στύβουμε το λεμόνι. Μόλις το ρύζι ετοιμαστεί, το περιχύνουμε -έτσι όπως είναι καυτό- με το χυμό λεμονιού και με λίγο ελαιόλαδο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.