Κεφτέδες με μήλο, πράσο και ξηρούς καρπούς, του Σάκη .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Κεφτέδες με μήλο, πράσο και ξηρούς καρπούς, του Σάκη

Υλικά: Μισό κιλό κιμάς χοιρινός Ένα τέταρτο πράσα ψιλοκομμένα Ψίχουλα ψωμιού 1 ξυνόμηλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 50 γραμμάρια φουντούκια καθαρισμένα και χοντροκομμένα 1 αυγό 3 κουταλιές της σούπας λάδι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Σε ένα […]

Γράφει: Matia Gr
Κεφτέδες με μήλο, πράσο και ξηρούς καρπούς, του Σάκη
Υλικά:

Μισό κιλό κιμάς χοιρινός
Ένα τέταρτο πράσα ψιλοκομμένα
Ψίχουλα ψωμιού
1 ξυνόμηλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια φουντούκια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και τα φουντούκια για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλίτσες και τις βάζουμε σε λαδωμένη κόλλα για τον φούρνο. Αλείφουμε τις μπαλίτσες με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Σάκης Πανταζόπουλος, και τον ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.