Κεφτεδάκια από πλιγούρι με μελιτζάνες .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Κεφτεδάκια από πλιγούρι με μελιτζάνες

Ακολουθήστε τα βήματα αυτής της συνταγής και θα βρεθείτε μπροστά σε ένα ξεχωριστό πιάτο: κεφτεδάκια φτιαγμένα από πλιγούρι, τα οποία συνοδεύουν μελιτζάνες!

Γράφει: Matia Gr
Κεφτεδάκια από πλιγούρι με μελιτζάνες
Υλικά:

2 κούπες πλιγούρι
5 μελιτζάνες
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
Δυόσμος
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε λωρίδες και τις ξεπικρίζουμε. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για ένα τέταρτο της ώρας. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπωλ προσθέτοντας το αυγό, το αλάτι και όσο αλεύρι πάρει έτσι ώστε να πλάθεται. Κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού από τη ζύμη μας, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε να σταθούν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα του τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει χρώμα. Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, την κόβουμε σε τετραγωνάκια και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας. Ρίχνουμε και τον πελτέ, ανακατεύουμε πολύ καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σε μια γαλατιέρα βράζουμε νερό. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το βραστό νερό στην κατσαρόλα μας και την αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα μπαλάκια από πλιγούρι προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Όταν μπουν όλα τα κεφτεδάκια από πλιγούρι μέσα και υπάρχει βρασμός μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο της ώρας και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε με τον δυόσμο ψιλοκομμμένο. Καπακώνουμε την κατσαρόλα μας και την αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη να σταθεί πριν σερβίρουμε.

  Ρεβύθια στον φούρνο, της Ελένης
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.