Κολοκύθια στη κατσαρόλα special .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Κολοκύθια στη κατσαρόλα special

Ένα νόστιμο φαγητό με κολοκύθια και κιμά που μπορεί κάλλιστα να γίνει άναλο -για τις ανάλογες δίαιτες- χωρίς να χάσει σε γεύση!

Γράφει: Matia Gr
Κολοκύθια στη κατσαρόλα special
Υλικά:

9-10 μεσαία προς μεγάλα κολοκύθια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 πιπεριές κέρατο
2 κρεμμύδια ξερά
9 λιαστές ντομάτες
200γρ. πασάτα ντομάτας
Λίγο θυμάρι αποξηραμένο
Λίγη μαντζουράνα αποξηραμένη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κολοκύθια μας και τα κόβουμε σε κύβους 1 1/2 – 2 εκατοστών. Καθαρίζουμε και κόβουμε καρέ τα κρεμμύδια μας. Πλένουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις πιπεριές μας. Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τις λιαστές ντομάτες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε αυτό τον κιμά. Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, μαζί με 1/2 λίτρο καυτό νερό. Βράζουμε για μία ώρα και κάτι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που, πιο συχνά προς το τέλος του μαγειρέματος.
Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει και άναλο, αφαιρώντας τελείως το αλάτι και αυξάνοντας τις ποσότητες της μαντζουράνας και του θυμαριού.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.