Κολοκύθια στον ατμό .: Διαβητικών .: Ματιά
 

Κολοκύθια στον ατμό

Κολοκύθια σαλάτα βρασμένα στον ατμό. Το πλέον ιδανικό λαχανικό για διαβητικούς και για όσους φροντίζουν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την καλλίγραμμη σιλουέτα τους! Έρχεται και καλοκαίρι… πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να κατακτήσουμε τις παραλίες!

Γράφει: Matia Gr
Κολοκύθια στον ατμό
Υλικά:

3 κολοκύθια μεγαλούτσικα
2 σκελίδες σκόρδο
Μηλόξυδο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια μας σε τρεχούμενο νερό. Για τρία μεγαλούτσικα κολοκύθια αρκεί ο ένας όροφος του ατμομάγειρα μας. Αν χρειαζόμαστε περισσότερα, χρησιμοποιούμε και τους υπολοίπους αναλογικά.
Βάζουμε, λοιπόν, τα κολοκύθια μας στον ατμομάγειρα και τα αφήνουμε στην καυτή του αγκαλιά για 50 λεπτά της ώρας. Μόλις περάσουν αυτά τα 50 λεπτά, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Βάζουμε τα βρασμένα κολοκύθια μας σε ένα μεγάλο πιάτο, τα κόβουμε σε ροδέλες, προσθέτουμε το σκόρδο και περιχύνουμε με μπόλικο μηλόξυδο και λίγο ελαιόλαδο! Αλάτι δεν χρειάζεται! Είμαστε της υγιεινής διατροφής!

  Μπουκίτσες κολοκύθι με γεύση πίτσας
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.