Κομπόστα κάστανο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κομπόστα κάστανο

Υλικά: 1 κιλό κάστανα 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 λεμόνι 2 βανίλιες Εκτέλεση: Αφού αφαιρέσουμε την πρώτη φλούδα από τα κάστανα τα βράζουμε έως ότου αρχίσουν να μαλακώνουν χωρίς όμως να λιώσουν. Τότε αφαιρούμε και […]

Γράφει: Matia Gr
Κομπόστα κάστανο
Υλικά:

1 κιλό κάστανα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 λεμόνι
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Αφού αφαιρέσουμε την πρώτη φλούδα από τα κάστανα τα βράζουμε έως ότου αρχίσουν να μαλακώνουν χωρίς όμως να λιώσουν. Τότε αφαιρούμε και την εσωτερική φλούδα τους και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τη φλούδα του λεμονιού και 2 1/2 φλιτζάνια νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά και κατόπιν τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού μέχρι να «δέσει». Το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος περιχύνουμε με αυτό τα κάστανα και τα τοποθετούμε σε αεροστεγές γυάλινο βάζο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.