Κοτόπιτα με τυριά .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Κοτόπιτα με τυριά

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο για πίτα 2 στηθούρια κοτόπουλου Λίγες φέτες μπέικον (προαιρετικά και σε ποσότητα ανάλογα με το γούστο μας) 4 αυγά 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια (500γρ.) 1 κρέμα γάλακτος (250γρ.) 100γρ. γραβιέρα […]

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπιτα με τυριά
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο για πίτα
2 στηθούρια κοτόπουλου
Λίγες φέτες μπέικον (προαιρετικά και σε ποσότητα ανάλογα με το γούστο μας)
4 αυγά
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια (500γρ.)
1 κρέμα γάλακτος (250γρ.)
100γρ. γραβιέρα
100γρ. ανθότυρο
100γρ. μοτσαρέλα
100γρ. ρεγκάτο
Βιτάμ

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα στήθη του κοτόπουλου. Όταν βράσουν τα κόβουμε σε κυβάκια και τα αλατίζουμε ελαφρά.
Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα τυριά μας και θρυμματίζουμε το ανθότυρο. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει, τσιγαρίζουμε σε αυτό το μπέικον (ψιλοκομμένο) και τα μανιτάρια.
Στην συνέχεια αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το κοτόπουλο, το μπέικον, τα μανιτάρια, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και τρία από τα αυγά ανακατεύοντας τα καλά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ και στρώνουμε κάτω τα μισά φύλλα του πακέτου βουτυρώνοντας τα ελαφρά και ανάμεσα τους. Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ώστε να απλωθεί στο σκεύος μας ισόπαχα. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώνοντας τα ανάμεσα. Τέλος χτυπάμε σε ένα μπολάκι το αυγό που μας έχει περισσέψει, με λίγο νερό και λίγο αλάτι και με αυτό αλείφουμε καλά την επιφάνεια της κοτόπιτας μας, αφού προηγουμένως την έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, περίπου για τρία τέταρτα της ώρας, έως ότου η πίτα μας πάρει ένα όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα. Καλή όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.