Κοτόπιτα .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Κοτόπιτα

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 μεγάλο κοτόπουλο 4 πράσα σε λεπτές φέτες 4 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες 6 αυγά 1/4 κούπας βούτυρο Λίγο γάλα Πιπέρι, αλάτι Εκτέλεση: Βράζουμε το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζουμε και […]

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπιτα
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 μεγάλο κοτόπουλο
4 πράσα σε λεπτές φέτες
4 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
6 αυγά
1/4 κούπας βούτυρο
Λίγο γάλα
Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζουμε και του βγάζουμε την πέτσα. Το κόβουμε σε μικρά μικρά κομματάκια και το φυλάμε σκεπασμένο να μην ξεραθεί. Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα και τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντάς τα εναλλάξ με λάδι και γάλα. Βάζουμε το μείγμα και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (πάλι αλειμμένα όπως παραπάνω). Ραντίζουμε το πάνω φύλλο με νερό και λίγο λάδι και κόβουμε σε τετράγωνα. Το ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.