Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, παναρισμένο σε τυρί και αλμυρά μπισκότα. Ψήνεται στο φούρνο και καταπλήσσει με τη γεύση του. Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Υλικά:

4 μεγάλα στήθη φιλέτο κοτόπουλο
250γρ. περίπου αλμυρά κράκερς
3 κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ
2/3 κούπας γάλα
1 κουταλάκι μείγμα ιταλικών μυρωδικών
1/2 κουταλάκι σκόρδο αποξηραμένο (προαιρετικά)
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κάθε φιλέτο σε τρία κομμάτια. Σε ένα μπλέντερ τρίβουμε τα μπισκότα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα, σε άλλο το τριμμένο τυρί και σε ένα τρίτο βάζουμε τα ψίχουλα από τα αλμυρά κράκερς. Κάθε κομμάτι κοτόπουλου το βουτάμε πρώτα στο γάλα, στη συνέχεια στο τριμμένο τυρί, πιέζοντάς το έτσι ώστε να κολλήσει πάνω στην επιφάνειά του, και τέλος στα τριμμένα κράκερς. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και στρώνουμε μέσα του τα παναρισμένα φιλέτα από το στήθος του κοτόπουλου ρίχνοντας πάνω τους και το τυρί ή τα κράκερς που έμειναν στα μπωλάκια. Τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο και τα ιταλικά μυρωδικά και τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ψήνουμε το κοτόπουλο πανέ για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά ακόμα. Το κοτόπουλο πανέ στο φούρνο είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.