Κοτόπουλο, της Βέρας .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο, της Βέρας

Υλικά για 4 άτομα: 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο 1 κουτί κομπόστα βερίκοκο 2 κουταλιές σούπας soya sause (από όλα τα super markets) 1 κουταλιά κάρυ (προαιρετικά) Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι – πιπέρι Εκτέλεση: 1) […]

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο, της Βέρας
Υλικά για 4 άτομα:

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
1 κουτί κομπόστα βερίκοκο
2 κουταλιές σούπας soya sause (από όλα τα super markets)
1 κουταλιά κάρυ (προαιρετικά)
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
2) Σε σιγανή φωτιά βράζετε για 15 λεπτά τα βερίκοκα μέσα στο ζουμί της κομπόστας.
3) Προσθέτετε τα μπαχαρικά στο κοτόπουλο που έχει σοταριστεί και ρίχνετε λίγο από το ζουμί της κομπόστας μέσα στο σκεύος μαζί με την soya sause για να πάρουν μια βράση.
4) Σε ένα πυρέξ βάζετε το κοτόπουλο, από πάνω τα βερίκοκα ολόκληρα και το βάζετε στο φούρνο για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία (150-170).
Το φαγητό σερβίρεται με ρύζι που αν θέλετε όταν βράζει ρίχνετε και εκεί λίγο από το ζουμί της κομπόστας.
Είναι πραγματικά νόστιμο και… κάπως εξωτικό!

Σε μνήμη της Βέρας στην Αυστραλία!!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Λιάνα Μαστρογιάννη, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.