Κουλουράκια νηστίσιμα, του Νυχτολούλουδου .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κουλουράκια νηστίσιμα, του Νυχτολούλουδου

Μικρά, αφράτα, νόστιμα και νηστίσιμα κουλουράκια με την συνταγή που μας έστειλε το Νυχτολούλουδο.

Γράφει: Matia Gr
Κουλουράκια νηστίσιμα, του Νυχτολούλουδου
Υλικά:

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι κρασί (ρετσίνα)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
3 φλιτζάνια περίπου αλεύρι (μαλακό)
1 μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπωλ αναμιγνύουμε τα υλικά. Το αλεύρι το ρίχνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα χέρια μας και το μπωλ. Είναι μια ζύμη σχετικά ελαφριά που πλάθεται χωρίς να είναι σφιχτή. Στο ταψί με τη λαδόκολλα τοποθετούμε τα πλασμένα κουλουράκια μας, που είναι πλασμένα μπαστουνάκια σε σχήμα “ο”. Λεπτά και μικρά. Τα ψήνουμε στους 180 ή 200 και όχι να σκουρύνουν. Παραμένουν άσπρα αλλά ψημένα περίπου 20 -25 λεπτά. Είναι μικρά, αφράτα, νόστιμα και τρώγονται από μικρούς και μεγάλους. Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε το Νυχτολούλουδο, το οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.