Κουλουράκια σμυρνέικα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κουλουράκια σμυρνέικα

Υλικά: 7 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι ζάχαρη και λίγο ακόμα 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο 1 κουταλάκι μαστίχα 3 κρόκους αυγών 1 […]

Γράφει: Matia Gr
Κουλουράκια σμυρνέικα
Υλικά:

7 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη και λίγο ακόμα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι μαστίχα
3 κρόκους αυγών
1 αυγό
1 κουταλιά κοφτή σόδα

Εκτέλεση:

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τους 3 κρόκους αυγών, τη μαστίχα κοπανισμένη, και το γάλα. Κατόπιν προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι στο οποίο έχουμε προηγουμένως ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχέδια που θέλουμε ή σε σχήμα Φ όπως είναι το παραδοσιακό σμυρνέικο κουλούρι. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με το ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει καλά. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς έως ότου πάρουν χρώμα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.