Κουραμπιεδάκια .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Κουραμπιεδάκια

Φτιάξτε λαχταριστά και πεντανόστιμα κουραμπιεδάκια ακολουθώντας τη συνταγή! Απαιτούν κάποια ευρώ τα υλικά τους αλλά σε σχέση με τα αγοραστά… ούτε συζήτηση!

Γράφει: Matia Gr
Κουραμπιεδάκια
Υλικά:

2 – 2 1/2 κούπες αλεύρι
1/2 κιλό βούτυρο
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα ελαφρά
2 κρόκους αυγών
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κονιάκ ή ουίσκι
1 πρέζα αλάτι
Ανθόνερο
3 περίπου κούπες ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (το 1/4 της κούπας) να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το μπέικιν, το κονιάκ και το αλάτι και χτυπάμε για δέκα λεπτά περίπου. Κόβουμε για λίγο στο μπλέντερ (να γίνουν μέτρια προς το μεγάλο κομμάτια) τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε κι αυτά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε σταδιακά τη μισή ποσότητα του αλευριού. Μόλις η ζύμη μας σφίξει τόσο ώστε να ζορίζεται το μίξερ μας συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι και προσθέτουμε σταδιακά και την υπόλοιπη ποσότητα του αλευριού.
Κόβουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη μας (σε μέγεθος καρυδιού) και τα πλάθουμε μισοφέγγαρα. Αραδιάζουμε τα κουραμπιεδάκια μας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για είκοσι περίπου λεπτά. Μην περιμένετε να ροδίσουν, δεν θα το κάνουν. Η κάτω όμως πλευρά του κουραμπιέ παίρνει ένα ελαφρό χρυσό χρώμα. Ραντίζουμε τα κουραμπιεδάκια μας με ανθόνερο και τα βουτάμε μέσα στην άχνη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σταθούν και τα ξαναβουτάμε στην άχνη ζάχαρη άλλη μια φορά. Στολίζουμε σε πιατέλα ρίχνοντας λίγη άχνη ζάχαρη ακόμη. Καλές γιορτές!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.