Κρακεράκια ολικής αλέσεως .: Σνακ .: Ματιά
 

Κρακεράκια ολικής αλέσεως

Φτιάξτε μόνοι σας κρακεράκια ολικής αλέσεως. Είναι νόστιμα, σχετικά υγιεινά και αποτελούν ιδανική παρέα για την τηλεόραση!

Γράφει: Matia Gr
Κρακεράκια ολικής αλέσεως
Υλικά:

1 1/4 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
4 κουταλιές βούτυρο
1 1/2 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πάπρικα
Σουσάμι
Χονδρό αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτουμε σε λεπτές φετούλες ξυσμένο το βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε περίπου 1/4 της κούπας νερό έτσι ώστε να μην κολλάει η ζύμη μας και βάζουμε και το σουσάμι (ποσότητα ανάλογα με το γούστο μας). Μοιράζουμε το μείγμα μας σε ίσου μεγέθους μπαλάκια. Σε ένα αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη μας όσο λεπτή την θέλουμε (δεν θα φουσκώσει). Κάθε φύλλο που ανοίγουμε το κόβουμε σε τετραγωνάκια ίδιου μεγέθους. Πασπαλίζουμε με λίγο χονδρό αλάτι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε κουτί για μπισκότα ή σε σακούλα τροφίμων.

  Κασεροπιτάκια του απατεώνα
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.