Κρεμμυδοπιτάκια .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Κρεμμυδοπιτάκια

Κρεμμυδοπιτάκια! Μπορεί να θέλει η ζύμη τους λίγη ώρα για να φουσκώσει και να γίνουν αφράτα αλλά το σίγουρο είναι πως μόλις ροδοψηθούν εξαφανίζονται σε μια στιγμή! Δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Κρεμμυδοπιτάκια
Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
2 κύβους μαγιά
2 κρεμμύδια ξερά
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
1 κουταλάκι σκόνη νοστιμιάς Sazon
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο αλεύρι ακόμη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα να φτάσει στους 40 βαθμούς και μέσα του διαλύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και την σκόνη νοστιμιάς Sazon. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα μπωλ βάζουμε το μείγμα με το γάλα, το βιτάμ, τα αυγά, τα κρεμμύδια και το αλάτι και τα χτυπάμε με το μίξερ για δύο λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια μας (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη). Σκεπάζουμε την ζύμη με μια καθαρή πετσέτα ή διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για τρία τέταρτα της ώρας περίπου. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με τη ζύμη μας και τα αραδιάζουμε με απόσταση ανάμεσά τους σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ξανασκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου. Ψήνουμε τα κρεμμυδοπιτάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.