Κρεμμύδια γλυκά σαν μέλι .: Κολπάκια .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κρεμμύδια γλυκά σαν μέλι

Καίνε τα κρεμμύδια; Εδώ είναι η λύση… απλή, γρήγορη και αποτελεσματική!

Γράφει: Matia Gr
Κρεμμύδια γλυκά σαν μέλι

Τυχαίνει κάποιες φορές και αγοράζουμε κάτι κρεμμύδια που καίνε… από χιλιόμετρο μακρυά! Υπερβολές… εντάξει, αλλά καίνε σαν διάολοι τα άτιμα! Άντε να τα βάλεις σε σαλατούλα. Κι όμως, υπάρχει λύση. Ιδού!
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια μας. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα (μπωλ ή ό,τι άλλο) και τους ρίχουμε αρκετό αλάτι. Τα σφίγγουμε μέσα στις χούφτες μας (κοινώς τα στουμπίζουμε) ώστε να πάει το αλάτι παντού και να κολλήσει στην σάρκα των κρεμμυδιών. Κατόπιν τα καλύπτουμε με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον μισή ώρα. Τέλος, τα ξεπλένουμε καλά και το θαύμα έχει γίνει… τα κρεμμύδια μας πια είναι γλυκά σαν μέλι!
Τώρα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε. Ακόμα και σκέτα, με λαδάκι και λεμονάκι, είναι κόλαση (με την καλή έννοια του όρου)!

Το κολπάκι αυτό μας το εκμυστηρεύτηκε ο φίλος Άρης, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.