Λουκουμαδάκια καλαμαράκια .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λουκουμαδάκια καλαμαράκια

Μια γεύση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Αφράτοι λουκουμάδες από καλαμάρι! Τα λόγια είναι περιττά…

Γράφει: Matia Gr
Λουκουμαδάκια καλαμαράκια

Λουκουμαδάκια καλαμαράκια

Υλικά:

1 κιλό καλαμάρια σε ροδέλες (κατεψυγμένα)
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300ml μπύρα
1 αυγό
Λεμόνι
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τα καλαμαράκια σε ένα σουρωτήρι ώστε να στραγγίξουν καλά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε πολύ καλά την μπύρα, το αλεύρι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε καλά αρκετή ποσότητα λαδιού σε ένα βαθύ μαγειρικό σκεύος. Βουτάμε μια μία τις ροδέλες καλαμαριού μέσα στο κουρκούτι που έχουμε φτιάξει και τις βυθίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα καλαμαράκια λουκουμαδάκια μας είναι έτοιμα να τα γευτούμε με χυμό λεμονιού ή σκέτα!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.