Μάφφινς με ροδάκινα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μάφφινς με ροδάκινα

Μάφφινς καλοκαιρινά με πεντανόστιμα ροδάκινα ιδανικά για πρωινά, δεκατιανά, απογευματινά και η τέλεια συνοδεία για να κόψει τη λιγουρίτσα μετά το μπάνιο στη θάλασσα!

Γράφει: Matia Gr
Μάφφινς με ροδάκινα

Μάφφινς με ροδάκινα

Υλικά:

4 κούπες αλεύρι
3 κούπες ροδάκινα ψιλοκομμένα (4 περίπου)
4 αυγά
2 κούπες γάλα
1 1/3 κούπα ζάχαρη καστανή
2/3 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλάκια μαγειρική σόδα
Λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Λίγο βούτυρο ακόμη για να βουτυρώσουμε τις φόρμες
Υλικά για την κρούστα:
1/2 κούπα αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε φόρμα για μάφφινς (αυτή η δόση κάνει 24 μάφφινς). Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, την μαγειρική σόδα και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε να νοτίσει παντού. Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και τα δουλεύουμε για λίγο με τα χέρια μας.
Σε ένα άλλο μικρό μπωλ βάζουμε τα υλικά για την κρούστα και τα ανακατεύουμε καλά.
Με ένα κουτάλι βάζουμε μείγμα για μάφφινς ροδάκινου σε κάθε εσοχή της φόρμας μας και από πάνω του πασπαλίζουμε με το μείγμα για κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα με μια ξύλινη φουρκέτα: αν βγει στεγνή τα μάφφινς ροδάκινου είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.