Μακαρονάδα η μαργιόλικη .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Μακαρονάδα η μαργιόλικη

Το όνομα της τα λέει όλα. Ετοιμάστε την και αφήστε την να γαργαλίσει ηδονικά τον ουρανίσκο σας. Ξέρει εκείνη

Γράφει: Matia Gr
Μακαρονάδα η μαργιόλικη
Υλικά:

1/2 κιλό μακαρόνια πένες ή μακαρονάκι κοφτό
70γρ. βιτάμ
2 1/2 κούπες μοτσαρέλα τριμμένη
1/2 κούπα καπνιστό τυρί
6 κουταλιές αλεύρι
1 λίτρο γάλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα σουρώνουμε. Σε μια γαλατιέρα ζεσταίνουμε το γάλα και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Αν σβολιάσει χρησιμοποιούμε το μπαστούνι κοπής κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Όταν πήξει η κρέμα βγάζουμε τη κατσαρόλα απ’ το μάτι και ρίχνουμε τις 2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα και τη μισή κούπα καπνιστό τυρί ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα τυριών σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.