Μακαρόνια Ογκρατέν .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Μακαρόνια Ογκρατέν

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια σέλινο (ή άλλα παρόμοια) 8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή 6 φέτες μπέικον 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα Λίγη παρμεζάνα 500 ml γάλα Λίγη φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο […]

Γράφει: Matia Gr
Μακαρόνια Ογκρατέν
Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια σέλινο (ή άλλα παρόμοια)
8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
6 φέτες μπέικον
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
Λίγη παρμεζάνα
500 ml γάλα
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο βασιλικό (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να μαλακώσουν πολύ (al dente) και τα σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο και μέσα τσιγαρίζουμε τα αλλαντικά και τα μανιτάρια. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια, το υπόλοιπο βούτυρο, τα τσιγαρισμένα αλλαντικά και μανιτάρια καθώς και τα τυριά. Ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το βασιλικό και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Με αυτό το μείγμα σκεπάζουμε τα μακαρόνια στο πυρέξ. Από πάνω ρίχνουμε τυρί τριμμένο και φρυγανιά και το ψήνουμε στους 230 για ένα τέταρτο της ώρας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.