Μαλακό κέικ καραμέλας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μαλακό κέικ καραμέλας

Ένα νόστιμο γλυκάκι που μοιάζει και λίγο με πουτίγκα, αλλά είναι και σαν κέικ μας προτείνει αυτή η συνταγή. Το όνομά της; Μαλακό κέικ καραμέλας. Δείτε την!

Γράφει: Matia Gr
Μαλακό κέικ καραμέλας
Υλικά:

350γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100γρ. ζάχαρη
45γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
Λίγο σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση:

Στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά προσθέτοντας το γιαούρτι και το αλεύρι. Σε μια φόρμα σιλικόνης ρίχνουμε το μείγμα μας (αν έχουμε αντικολλητική φόρμα, τότε βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά). Από πάνω περιχύνουμε με σιρόπι καραμέλας. Ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου (δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα) στους 180 βαθμούς με αέρα. Ξεφορμάρουμε το κέικ καραμέλας και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο γλυκάκι μαλακό και καραμελένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.