Μανιτάρια ξυδάτα .: Εύκολες συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μανιτάρια ξυδάτα

Μια εύκολη συνταγή που οδηγεί σε ένα απολαυστικότατο ορεκτικό ή γεύμα, ανάλογα με το πόση ποσότητα θα φάτε… πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους αντισταθείτε και να φάτε μόνο λίγα!

Γράφει: Matia Gr
Μανιτάρια ξυδάτα
Υλικά:

500γρ. μανιτάρια
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να καλυφθεί ο πάτος της. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα μανιτάρια μας, ή τα αφήνουμε ολόκληρα αν είναι μικρά. Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να τσιγαριστούν από όλες τις πλευρές τους. Καπακώνουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Προσθέτουμε ξύδι μπόλικο, αλατίζουμε, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πιούν το ζουμάκι τους. Σερβίρουμε κρύα ή ζεστά τα ξυδάτα μανιτάρια μας, είναι εξίσου νόστιμα. Επίσης μπορούμε να τα φυλάξουμε με το λαδάκι τους σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο μας για αρκετές ημέρες. Εάν δεν αντέξουμε και τα φάμε αμέσως και μας μείνει το λαδάκι τότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποια άλλη συνταγή μας μιας και έχει όλο το άρωμα των μανιταριών και δίνει υπέροχη γεύση.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.