Μαριδόπιτα, της Όλγας .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Μαριδόπιτα, της Όλγας

Η Όλγα Κτενά μας έστειλε τη συνταγή για μία όχι και τόσο συνηθισμένη πίτα. Φτιάξτε μαριδόπιτα της Όλγας και θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά

Γράφει: Matia Gr
Μαριδόπιτα, της Όλγας
Υλικά:

1kg μαριδάκι (γόνος ψιλός)
2 κρεμμύδια (μεσαία)
3 – 4 πατάτες
3 – 4 ντομάτες
3 – 4 σκορδάκια
1/2 kg reggato ή κεφαλοτύρι
4 φύλλα χωριάτικα
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ένα ένα τα φύλλα λαδώνοντας τα. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, αλατοπιπερώνουμε το μαριδάκι και το βάζουμε πάνω από τα φύλλα. Μετά τις πατάτες και τα κρεμμύδια (ροδέλες). Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, πολτοποιούμε τις ντομάτες και ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί. Αλάτι, πιπέρι και λάδι (με το μάτι). Τέλος γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν στο ταψί μας κάνοντας ένα στρίφωμα. Ψήνουμε στους 200 για 45 λεπτά περίπου.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Όλγα Κτενά και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.