Μαρμελάδα πεπόνι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μαρμελάδα πεπόνι

Μια μαρμελάδα που κρατά μέσα της όλη την γλύκα του καλοκαιριού! Μαρμελάδα πεπόνι. Δοκιμάστε την και θα την λατρέψετε!

Γράφει: Matia Gr
Μαρμελάδα πεπόνι
Υλικά:

1 κιλό πεπόνι καθαρισμένο
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη (granule) σε σκόνη Γιώτης
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κομμάτια το πεπόνι και το βάζουμε στο μπλέντερ. Το δουλεύουμε μέχρι να πολτοποιηθεί. Βάζουμε τον πολτό του πεπονιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε τη μαρμελάδα πεπόνι μέχρι να αρχίσει να δένει και ρίχνουμε τις βανίλιες. Στη συνέχεια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας της ζελατίνης δένουμε την μαρμελάδα μας. Την φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την απολαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.