Μαστιχοκούλουρα (ή κουλουράκια με άρωμα μαστίχας) .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μαστιχοκούλουρα (ή κουλουράκια με άρωμα μαστίχας)

Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό 1 βούτυρο αγελαδινό (Lurpak 250γρ.) 1/2 κούπα ζάχαρη 2 αυγά Λίγο κονιάκ 1 φακελάκι μπέικιν 4-6 δάκρυα μαστίχας 1 βανίλια Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με το […]

Γράφει: Matia Gr
Μαστιχοκούλουρα (ή κουλουράκια με άρωμα μαστίχας)
Υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
1 βούτυρο αγελαδινό (Lurpak 250γρ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
Λίγο κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν
4-6 δάκρυα μαστίχας
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά. Σε μία στεγνή κούπα βάζουμε λίγη από τη ζάχαρή μας και τα δάκρυα της μαστίχας και πιέζοντάς τα με ένα κουτάλι τα θρυμματίζουμε. Προσθέτουμε την βανίλια, το κονιάκ, τη μαστίχα στο μπωλ με το μίγμα μας και χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Το μίγμα θα πρέπει να είναι εύπλαστο. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 175 βαθμούς. Τα μαστιχοκούλουρα είναι έτοιμα!

  Μηλόπιτα
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.