Μηλόπιτα σε τορτίγια .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μηλόπιτα σε τορτίγια

Μια συνταγή για ατομικές μηλόπιτες που απαιτεί ελάχιστο χρόνο και επιδεξιότητα για να μαγειρευτεί. Είτε σαν γλυκάκι, είτε συνοδευτικό πρωινού ή νόστιμο σνακ, θα σας κερδίσει σίγουρα!

Γράφει: Matia Gr
Μηλόπιτα σε τορτίγια

Μηλόπιτα σε τορτίγια

Υλικά:

5 τορτίγιες
4 πράσινα μήλα
100γρ. ψιλοκομμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές μαύρη ή καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά κανέλα
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα μήλα. Σε μια πλατιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μέσα του σωτάρουμε τα μήλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε και το χυμό λεμονιού καθώς επίσης και τη μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ροδίσουν. Σε ένα μικρό τηγανάκι καβουρδίζουμε την υπόλοιπη ποσότητα των αμυγδάλων. Γεμίζουμε τις τορτίγιες μας με το μείγμα των μήλων και τις τυλίγουμε. Τις περνάμε λίγο από αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Οι μηλόπιτες σε τορτίγιες είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.