Μουστοκούλουρα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μουστοκούλουρα

Τον Σεπτέμβριο στήνονται στους δρόμους πατητήρια που πουλάνε μούστο. Αγοράστε λίγο και φτιάξτε για την οικογένεια σας μουστοκούλουρα με την συνταγή που προστέθηκε στις σελίδες μας. Ρίξτε μια ματιά

Γράφει: Matia Gr
Μουστοκούλουρα
Υλικά:

1 φλιτζάνι μούστο
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζάνι αλισίβα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά σόδα
1 κουταλιά αμμωνία
1/2 κουταλιά κανέλλα
1/4 κουταλιάς γαρύφαλλο
1 ποτήρι του κρασιού, κονιάκ
1 1/2 κιλό αλεύρι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε την αλισίβα όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αντίστοιχη συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το μούστο, το λάδι, την αλισίβα, και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε: τη σόδα, την αμμωνία, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο. Κατόπιν, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνοντας με τα χέρια μας, φτιάχνουμε μία ζύμη μαλακή και αφράτη. Η ποσότητα του αλευριού είναι υπολογισμένη στο περίπου. Θα ρίξουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να πάρουμε την μαλακή και αφράτη ζύμη που χρειαζόμαστε. Σε ταψί, απλώνουμε μια άκαυστη αντικολλητική κόλλα και πάνω της τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα που έχουμε πλάσει, προσέχοντας να αφήσουμε ανάμεσά τους αρκετό κενό. Ψήνουμε τα κουλούρια μας στους 175 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.