Μπεκρή μεζέ .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Μπεκρή μεζέ

Υλικά: 1/2 κιλό χοιρινό κρέας 1 λουκάνικο χωριάτικο (με πράσο ή πορτοκάλι) 3 ντομάτες ώριμες ή 1 κονκασέ 2 κρεμμύδια ξερά 4 πιπεριές πράσινες 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί 1 κουταλιά μουστάρδα 2 σκελίδες σκόρδο […]

Γράφει: Matia Gr
Μπεκρή μεζέ
Υλικά:

1/2 κιλό χοιρινό κρέας
1 λουκάνικο χωριάτικο (με πράσο ή πορτοκάλι)
3 ντομάτες ώριμες ή 1 κονκασέ
2 κρεμμύδια ξερά
4 πιπεριές πράσινες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Μπαχάρι, ξύλο κανέλας
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπωλ βάζουμε το κρέας, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε ώστε να πασαλειφτεί το κρέας καλά από όλες τις πλευρές του. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σκελίδες κομμένες σε ροδέλες. Αφού τσιγαριστούν ελαφρά, προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Κατά τη διάρκεια του τσιγαρίσματος ρίχνουμε λίγο λίγο το κρασί και όταν εξατμιστεί τελείως προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα κρεμμύδια κομμένα σε τετραγωνάκια, τις πιπεριές κομμένες σε κομματάκια, 4 – 5 κόκκους μπαχάρι και ένα ξύλο κανέλας. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το σκεύος, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Όταν μαλακώσει το κρέας, ξεκαπακώνουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.