Μπισκοτότουρτα, της Νικόλ .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μπισκοτότουρτα, της Νικόλ

Μια εύκολη στην παρασκευή και πολύ γευστική τούρτα, φτιαγμένη από τα χεράκια της Νικόλ. Με την πρώτη ευκαιρία δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Μπισκοτότουρτα, της Νικόλ
Υλικά:

1 λίτρο γάλα
1 κουβερτούρα
1 βιτάμ
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 καπάκι κονιάκ ή λικέρ
2 πακέτα Πτι Μπερ
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
Καρύδια
Σοκολάτα τριμμένη

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το μισό και λίγο παραπάνω γάλα, την κουβερτούρα σπασμένη, το βιτάμ, τη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ και τη βάζουμε να ζεσταθεί. Το υπόλοιπο γάλα το ρίχνουμε σε ένα τάπερ και το ανακατεύουμε καλά με το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα και λιώσουν καλά όλα τα υλικά, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και σπάμε μέσα τα μπισκότα. Αδειάζουμε σε ένα ταψί ή τάπερ και στρώνουμε καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο και το στρώνουμε από πάνω. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα ή καρύδια.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Νικόλ, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.