Μπουγάτσα διαίτης .: Διαίτης .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπουγάτσα διαίτης

Υλικά: 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο 5 κουταλιές κορν φλάουρ 3 κουταλιές φρουκτόζη 1 αυγό 3 κουταλάκια βιτάμ 4 φύλλα κρούστας 1 βανίλια Κανέλα Εκτέλεση: Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε καλά το αυγό. Διαλύουμε στο γάλα […]

Γράφει: Matia Gr
Μπουγάτσα διαίτης
Υλικά:

1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
5 κουταλιές κορν φλάουρ
3 κουταλιές φρουκτόζη
1 αυγό
3 κουταλάκια βιτάμ
4 φύλλα κρούστας
1 βανίλια
Κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε καλά το αυγό. Διαλύουμε στο γάλα το κορν φλάουρ, τη φρουκτόζη, τη βανίλια, το αυγό και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Στρώνουμε τα δύο από τα 4 φύλλα μας και στην μία άκρη τους (στη μεγάλη πλευρά) ρίχνουμε την μισή κρέμα. Διπλώνουμε την άκρη του φύλλου από πάνω της και κατόπιν τις δύο άκρες προς τα μέσα. Τυλίγουμε σε ρολό και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα άλλα δύο φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνουμε τα ρολά στο φούρνο σε θερμοκρασία 175 βαθμών μέχρι να ροδίσει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.