Μπουκίτσες τυριού .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπουκίτσες τυριού

Τυρομπουκίτσες με απίστευτη γεύση! Γραβιέρα και παρμεζάνα δίνουν μάχη δείχνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Κερδισμένος όμως είναι αυτός που δοκιμάζει αυτές τις μπουκίτσες τυριού!

Γράφει: Matia Gr
Μπουκίτσες τυριού

Μπουκίτσες τυριού

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα γάλα
4 κούπες βούτυρο
1 1/2 κούπα γραβιέρα
1/2 κούπα παρμεζάνα
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 πρέζα πιπέρι
Λίγη γραβιέρα ακόμη για πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, 1/2 κούπα νερό, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντάς το συχνά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα (όπως στη ζύμη για σου). Όταν η ζύμη μας γίνει μια μπάλα χωρίς να κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας απομακρύνουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για ένα δεκάλεπτο. Προσθέτουμε και τα αυγά, ένα – ένα, όταν η ζύμη μας απορροφά το ένα τότε προσθέτουμε το επόμενο. Μετά προσθέτουμε το πιπέρι, τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε μπαλάκια πάνω σε στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Χτυπάμε καλά τον κρόκο του αυγού με ένα κουταλάκι νερό και αλείφουμε τα τυρομπαλάκια μας με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τα πασπαλίζουμε και με το επιπλέον τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για μισή περίπου ώρα. Τα σερβίρουμε είτε ζεστά είτε τα ξαναζεσταίνουμε πριν να τα σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.