Μπουκουνιές Νισύρου .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπουκουνιές Νισύρου

Υλικά: 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια (μπουκιές) Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο δεντρολίβανο Για το τηγάνισμα: Αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας γλίνα (ειδικό χοιρινό λίπος για τηγάνισμα) Προαιρετικά λίγο κρασί Εκτέλεση: Πλένουμε το […]

Γράφει: Matia Gr
Μπουκουνιές Νισύρου
Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια (μπουκιές)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο δεντρολίβανο
Για το τηγάνισμα:
Αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας γλίνα (ειδικό χοιρινό λίπος για τηγάνισμα)
Προαιρετικά λίγο κρασί

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας καλά, το κόβουμε σε κομματάκια μπουκιές, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο δεντρολίβανο και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά σε όλο το κρέας.Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, λιώνουμε τη γλίνα και αφού αλευρώσουμε τις “μπουκουνιές” τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το λίπος και τις τηγανίζουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε με λίγο κρασί.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε ένας επισκέπτης της Ματιάς, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.